Elektrische auto
45
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-45,cabin-core-1.0.2,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

de stad

is de natuurlijke habitat van deze bestelwagen

De aërodynamica speelt daar een beperkte rol, en doordat bij het remmen de rijenergie terug de accu’s in gaat is een verbruik van 200 Wh per kilometer haalbaar. Dat betekent bij gematigde snelheden een actieradius van 100 km. Aan boord zijn een eenfase en driefase lader, waarmee na 6 respectievelijk 2 uur laden ‘HarveY’ weer beschikbaar is voor de volgende etappe.

Gedachtegoed

Met ontzag voor het gedachtegoed van André Lefèbvre, André Citroën èn Rudy Kousbroek

traction-electrique

elektriciteit

Van explosiemotor naar elektromotor

De 1911 cc explosie-motor met een vermogen van 45 pk is vervangen door een driefasen asynchrone elektromotor van 30 kW. Bij stilstand ontkoppelen is niet meer nodig. Door het enorme koppel vanaf ‘nul toeren’ is dat ruim voldoende om de bus goed van zijn plaats te krijgen! En voor wie bekend is met de herrie van een conventionele ‘Type H’ is het gemis aan geluid van de oorspronkelijke verbrandingsmotor letterlijk een lust voor het oor.

 

De ruimtes voor de tank en het reservewiel zijn in bezit genomen door ieder 18 cellen Lithium-IJzer-Fosfaat-Accu’s van 180 Ah. Deze accu’s zijn duurzaam en hebben zich bewezen als de veiligste van de voornaamste lithium-ion accutypes. De 36 cellen hebben gezamenlijk een massa van 200 kg en een effectieve capaciteit van 20 kWh. Een Batterij Management Systeem waakt er voortdurend voor dat de batterijen te ver ontladen dan wel opgeladen worden.